Klasse
4B Engelsk best bitter
Brygget
6. september 2019
Flasket
1. oktober 2019
Alkoholstyrke
4,9%
Farve (EBC)
15
OG/FG
1,050 / 1,012
Bitterhet (IBU)
32,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

6,25 kg totalt

6kg best pale malt
250g crisp crystal 150ebc

Humle og krydder

Humle:
Humletilsetning 1: 35 g Golding 6,5%, 60 min
Humletilsetning 2: 25 g Challenger 6,5%, 15 min
Humletilsetning 3: 25 g Challenger, 25 g Goldings, tørrhumle.
Totalt: 110 g

Kopiert fra bryggselv sin oppskrift på best bitter.
East kent er byttet ut med goldings

Andre ingredienser

Irish moss.

Meskeinformasjon

Normal mesking.

65 grader i 60min, med 77 grader i 5min.

Gjærtype

wlp002

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Stod i rom temp gjennom hele gjæringen (20 grader). Etter 16 dager ble ølen cold crashet. For så å bli flasket og fatet. 5 gram sukker per liter øl.

Kommentarer


[BBcode]