Maris Otter Pale Malt 5 EBC 3000 g
Munich Malt 20 EBC 1000 g
Cara Pils 4 EBC 200 g
East Kent Golding 3.9 % 30 g 60 min
Centennial 8.5 % 20 g 60 min
Galaxy 15.5 % 30 g 1 min
Cascade 6.5 % 30 g 1 min
Galaxy 15.5 % 30 g Dry Hop
Cascade 6.5 % 30 g Dry Hop
Mash step 60 °C 60 min
Mash step 70 °C 40 min
Kok opp 20L vann med 4g Kalsiumklorid i HLT. Kjøl til 70 grader Tilsett 2g Campden pulver ca 5 min før vannet er ferdig kjølt ned.
Mal fuktet malt rett i meskakar og pump 15l vann sakte opp fra bunnen av meskekaret, la mesken hvile I 60 min. Tilsett 5L kokende vann La mesken hvile i 40 min. tapp av.
SafAle US-05
1 pk
Kok opp 20L vann med 4g Kalsiumklorid i HLT. Kjøl til 70 grader Tilsett 2g Campden pulver ca 5 min før vannet er ferdig kjølt ned.
Mal fuktet malt rett i meskakar og pump 15l vann sakte opp fra bunnen av meskekaret, la mesken hvile I 60 min.
Tilsett 10L vann med 2g kalsiumklorid i HLT og kok opp. Tilsett 1g Campden pulver i skyllevann, kok i 2 minutt til og pump 10L opp i
meskekjele via bunn. la mesken hvile i 15 min.
Kok opp 2 l Vann i kokekjele og pump vørter sakte over i kokekjele mens det koker uten lokk.
Tilsett bitterhumle og kok forsiktig i 45min.
Tilsett 1g Super Moss og 1g gjærnæring. Sett på lokk og kok 15 min.
Tilsett aromahumle og start kjøling. Kjøl ned til 16 grader.
Ha 1 pk rehydrert tørrgjær i gjæringskar og tapp vørter på.
Oksyner 1 min med O2. Tilsett 10 draper Clarex og sett til gjæring på 18 grader i 3 dager.tilsett tørrhumle på dag 3. gjer 4 dager på 28 grader
Tapp på fat/flaske med 150g karboneringssukker.