Klasse
9E Imperial stout
Brygget
21. mars 2017
Flasket
4. april 2017
Alkoholstyrke
8,3%
Farve (EBC)
85
OG/FG
1090 / 1028
Bitterhet (IBU)
43,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
21,5l
Gjærbare ingredienser

Malt:
2000g Pale Malt
600g Hvetemalt
650g Biscuit Malt
500g Melanoidin Malt
300g Chocolate Malt, 900 EBC
250g Roasted Barley, 1300 EBC

Maltekstrakt:
2000g Lys spraymalt
1000g Hvetespraymalt

Humle og krydder

Centennial, 8.5%, 25g, 60 min kok, 29 IBU
Goldings, 4.2%, 20g 30 min kok, 5.3 IBU
Columbus, 15.5%, 20g, 5 min kok, 7 IBU
Columbus, 15%, 30g, 1 min kok, 2 IBU

Andre ingredienser

1 tablett whirlflock, 10 min kok
1 teskje med gjærnæring, 10 min kok

Meskeinformasjon

15,1 liter vann, en time på 66°C, hold på 77°C i 10 min, skyll med 16,4 liter vann ca 78°C.

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

2 pk, 2 l starter

Informasjon om gjæring

19°C i 17 dager

Kommentarer

Medbrygger: Anders Valde


[BBcode]