Klasse
13F Klassisk norsk juleøl
Brygget
29. april 2018
Flasket
24. juni 2018
Alkoholstyrke
7,1%
Farve (EBC)
74
OG/FG
1,070 / 1,015
Bitterhet (IBU)
33,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
40,0l
Mengde ferdig øl
36,65l
Gjærbare ingredienser

4260 gr. Pilsmalt, EBC 3,5
300 gr. Viennamalt, EBC 8
300 gr. Melanodin, EBC 70
140 gr. Munich malt, EBC 25
120 gr. Crystal red, EBC 400
60 gr. Chocolate, EBC 1000
60 gr. Amber, EBC 125
366 gr. Candy sirup, EBC 480
260 gr. Muscovado sugar, EBC 550
300 gr. , Golden light, EBC 9

Humle og krydder

16 gr. Columbus pellets, IBU 12,9
25 gr. Hallertau Mittelfrüh 2016, IBU 4,5

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Innmesk 68 grader
68 grader i 75 minutter
78 grader i 15 minutter

Gjærtype

WLP833 German Bock

Gjærmengde

610 ml.

Informasjon om gjæring

9 grader start gjæring
9,5-11.0 etter 1/3 gjæringstid
Diacetylrest 20 grader
Kjøling til 2 grader før tapping på fat
Totalt 28 dager gjæring

Kommentarer


[BBcode]