Pilsner Malt 3 EBC 7000 g
Munich Malt 20 EBC 5600 g
Cara Crystal 120 EBC 2000 g
Chocolate Malt 800 EBC 200 g
Smoked Malt 6 EBC 100 g
Demerera Sugar 80 EBC 500 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 300 g
Saaz 2.8 % 120 g 60 min
Hersbrucker 2.6 % 120 g 60 min
Saaz 2.8 % 80 g 10 min
Hersbrucker 2.6 % 80 g 10 min
Bobek 3.3 % 80 g 10 min
Appelsinskall (62 gr.), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang). Bruker teen, ca. 1 l., til å koke Demera, og deretter ta alt i gryten siste 10 min.
Vannjustering: Bock
2 korker Lactol.
CaSO4 (skyllevann): 2 gram
CaCl2 (skyllevann): 3 gram
CaSO4 (meskevann): 5,5 gram
CaCl2 (meskevann): 8,25 gram
CaCO3 (kun mesk): 5,5 gram
NaHCO3 (kun mesk): 11 gram
2. ts Irish Moss, kok siste 10 min
1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min
Mash step 68 °C 60 min
Mash out 78 °C 10 min
WLP833 German Bock
5 l starter
9 °C 14 days
23 °C 7 days
Brygget 20.09.2018 av Jan Skau og Einar Michelsen, sammen med mange gode kollegaer i OPAK AS.