Klasse
3E Klassisk norsk juleøl
Brygget
20. september 2018
Flasket
20. oktober 2018
Alkoholstyrke
6,2%
Farve (EBC)
42
OG/FG
1057 / 1010
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
54,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 7000 g
Munich Malt 20 EBC 5600 g
Cara Crystal 120 EBC 2000 g
Chocolate Malt 800 EBC 200 g
Smoked Malt 6 EBC 100 g
Demerera Sugar 80 EBC 500 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 300 g

Humle og krydder

Saaz 2.8 % 120 g 60 min
Hersbrucker 2.6 % 120 g 60 min
Saaz 2.8 % 80 g 10 min
Hersbrucker 2.6 % 80 g 10 min
Bobek 3.3 % 80 g 10 min

Andre ingredienser

Appelsinskall (62 gr.), lakrisrot (40 gr.), to vaniljestang og to kanelstang). Bruker teen, ca. 1 l., til å koke Demera, og deretter ta alt i gryten siste 10 min.

Vannjustering: Bock
2 korker Lactol.
CaSO4 (skyllevann): 2 gram
CaCl2 (skyllevann): 3 gram
CaSO4 (meskevann): 5,5 gram
CaCl2 (meskevann): 8,25 gram
CaCO3 (kun mesk): 5,5 gram
NaHCO3 (kun mesk): 11 gram

2. ts Irish Moss, kok siste 10 min
1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min

Meskeinformasjon

Mash step 68 °C 60 min
Mash out 78 °C 10 min

Gjærtype

WLP833 German Bock

Gjærmengde

5 l starter

Informasjon om gjæring

9 °C 14 days
23 °C 7 days

Kommentarer

Brygget 20.09.2018 av Jan Skau og Einar Michelsen, sammen med mange gode kollegaer i OPAK AS.


[BBcode]