Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
28. april 2021
Flasket
10. mai 2021
Alkoholstyrke
5,8%
Farve (EBC)
16
OG/FG
1056 / 1012
Bitterhet (IBU)
71,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt 6 EBC 11000 g
Munich Malt 20 EBC 1500 g
Cara Pils 40 EBC 1000 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 300 g

NB!
Pale malt = Bonsak Pale Malt (5-6 EBC)
Münich malt = Bonsak Fairytale Munich Malt (18-21 EBC)
Cara Pils = Bonsak Honning Malt (40 EBC)

Humle og krydder

Columbus 15.1 % 15 g 60 min
Simcoe 12.9 % 15 g 60 min
Chinook 13.1 % 25 g 45 min
Centennial 9.1 % 25 g 30 min
Citra 11.0 % 50 g 15 min
Amarillo 14.3 % 50 g 10 min
Amarillo 14.3 % 50 g Whirlpool
Simcoe 13.0 % 50 g Whirlpool
Simcoe 13.0 % 60 g Dry Hop
Simcoe 13.0 % 60 g Dry Hop

Andre ingredienser

CaSO4 (meskevann):24 gram / 6 strøken teskje
CaCl2 (skyllevann):0 gram / 0 strøken teskje
CaCl2 (meskevann):0 gram / 0 strøken teskje
CaCO3 (kun mesk):6 gram / 3,3 strøken teskje
NaHCO3 (kun mesk):6 gram / 1,4 strøken teskje
2s Irish Moss kok 10 min.
1. ts. Gjærnæring kok 10 min.

2,5 rør. Clarity ferm.

Meskeinformasjon

Mash step 67 °C 90 min
Mashout 78 °C 10 min
Mash step 70 °C 20 min
Mash step 70 °C 20 min

Gjærtype

Lallemand Verdant IP

Gjærmengde

4 pk.

Informasjon om gjæring

Fermentation Lallemand Verdant IPA 17 °C 1 days
Fermentation No yeast added 18 °C 1 days
Fermentation No yeast added 19 °C 2 days
Fermentation No yeast added 20 °C 10 days

Kommentarer

Tørrhumling på dag 4, 02.05.2021, med 60 gr. Simcoe SG = ca. 1014
Tørrhumling på dag 7, 05.05.2021, med 60 gr. Simcoe.

Tiltak for å unngå oksidering: Sølvpapir over lokket, og litt kullsyre tilført fatet kontinuerlig, mens jeg overfører ølet til fat, og men jeg tilsetter sukkerlake for naturlig karbonering. Fatene på på forhånd fylt med CO2, ved å presse ut StaSan, som fatene var fylt med.

Bokset med BeerGun. «CAP on foam». Ølet kjøles ned til 1-2 grader før boksing/flasking.

Meskes med 65 l vann. Tilnærmet NoSparge. Skylte med 3-4 liter varmt vann fra springen.


[BBcode]