Klasse
3C Doppelbock
Brygget
14. november 2018
Flasket
12. desember 2018
Alkoholstyrke
7,6%
Farve (EBC)
57
OG/FG
1075 / 1017
Bitterhet (IBU)
23,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
57,0l
Mengde ferdig øl
57,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 5000 g
Munich Malt 25 EBC 15000 g
Cara Munich I 90 EBC 2500 g
Chocolate Malt 800 EBC 500 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 342 g

CaraMunich 1 er en blanding av ulike spesialtmalt som jeg hadde til overs.... (tror jeg det var) + ca 1 kg ren CaraMunich

Humle og krydder

Perle 9.0 % 50 g 60 min
Hallertauer Mittelfruh 5.0 % 30 g 30 min
Hersbrucker 2.6 % 50 g 30 min
Hersbrucker 2.6 % 50 g 10 min

Andre ingredienser

Vannjustering
To korker lactol i meskevannet
CaCO3 (kun mesk): 6 gram
NaHCO3 (kun mesk):12 gram
CaSO4 (meskevann): 6 gram
CaCl2 (meskevann): 9 gram
CaSO4 (skyllevann): 2 gram
CaCl2 (skyllevann): 3 gram

1 ts gjærnæring og 2 ts Irish Moss
2 rør Brewers Clarex

Meskeinformasjon

Innmesk 52 °C 20 min
Mash step 66 °C 60 min
Utmesk/skylling 78 °C 10 min

60 liter meskevann. ca 20 liter skyllevann

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

ca1 l. vasket slurry

Informasjon om gjæring

10 grader 4 dager
13 grader 10 dager
18 grader 7 dager

Pitchet gjæren på 13 grader. Ca 45 min på nedkjøling.

Kommentarer

Fatet på tre fat 12.12.2018. 6 gr sukker pr. liter til naturlig karbonering på fatene.


[BBcode]