Klasse
9E Imperial stout
Brygget
16. april 2019
Flasket
4. mai 2019
Alkoholstyrke
10,0%
Farve (EBC)
85
OG/FG
1096 / 1022
Bitterhet (IBU)
63,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

Pale malt, 6,7 kg
Roasted barley, 0,15 kg
Chocolate malt, 0,15 kg
Caramel malt 275 ebc, 0,6 kg
Brown malt, 0,2 kg
Brewferm spec, 0,2 kg
Dememera sukker, 0,4 kg

Humle og krydder

Northern brewer 25 g, 60 min
Northern brewer 22 g, 30 min
Northern brewer 23 g, 15 min
EKG, 50 g, 3 min
Challenger 50 g, 3 min

Andre ingredienser

Vanntilsetning som i Gahrs artikkel, gjærnæring, whirlfloc

Meskeinformasjon

66 grader i 55 min, 69 grader i 20 min, 74 grader i 15 min, skylling i 45 min.

Gjærtype

S 04 og US 05

Gjærmengde

Se under

Informasjon om gjæring

2 pk S 04 og slurry med S 05.
Gjæring på 21 grader i 5 dager og 23 grader i 12 dager. SG 1024 etter 5 dager, 1022 etter 9 og 12 dager, flasket etter 17 dager med 4 g sukker/l.

Kommentarer


[BBcode]