Klasse
3A Helles bock/maibock
Brygget
22. april 2019
Flasket
12. mai 2019
Alkoholstyrke
7,5%
Farve (EBC)
15
OG/FG
1076 / 1020
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
45,0l
Mengde ferdig øl
43,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsmalt 5kilo
Munich lys 9kilo

Humle og krydder

Magnum 25 14,1% 60 min
Hallertauer mittelfruh 13 5,0% 60 min
Spalter select 27 5,3% 60 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

65-66C i 55, 77C i 5.
O2 75 sek, en liter i hvert kar

Gjærtype

Wlp838

Gjærmengde

4L starter av 4 rør

Informasjon om gjæring

Fra 8C til 14 C ila nesten 3 uker

Kommentarer

RO- vann.
Vannjusteringer;
Calsiumclorid CaCL2 5g
Magnesiumsulfat MgSo 2g
Calsiumkarbonat (Desacid) CaCO3 3,5 g
Natriumbikarbonat (Natron) NaHCO3 2g
17,5 SMB; youngs
I mesk og skyllevann


[BBcode]