Klasse
9E Imperial stout
Brygget
20. august 2017
Flasket
10. september 2017
Alkoholstyrke
12,1%
Farve (EBC)
238
OG/FG
98 / 16
Bitterhet (IBU)
155,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,25l
Mengde ferdig øl
21,5l
Gjærbare ingredienser

3.5 kg Munchener Malt
0.4 kg Svart Malt
0.4 kg Weyermann Carafa Type 1
0.4 kg Mørk Rug Malt
0.4 kg Røstet Bygg Malt
0.4 kg Karamell og armoma malt
0.4 kg flaket bygg malt
0.4 kg umaletet flaket havre
2 kg mørk belgisk kandis sukker
Mao., basert på ØlBrygging.no sin RIS'en

Humle og krydder

50g Chinook FWH
50g Columbus FWH
50g Centennial 15 min
60g Amarillo 5 min
60g Centennial tørrhumloing etter 3 dager

Andre ingredienser

Sukker over tilsatt ut i gjæringsprosessen

Meskeinformasjon

67 grd i 60 min
78 i 10 min

Gjærtype

Wlp550 ++

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

21 grd i mange dager (> 24)
primær gjæring stoppet med SG på 17
Tilsatte en pkt S-189 gjær etter 15 dager
Etter ~30 dager, (etter flasking), så jekket jeg opp flaskene og tilsatte WLP099 med pipette.

Hva skal en si, et katastrofe brygg som ble (etter min smak) innafor:-)

Kommentarer

Vanntilsetning fra Gahrs tabell for IPA

FG er trolig noe lavere enn angitt, grunnet prossessen.


[BBcode]