Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
30. juni 2019
Flasket
15. september 2019
Alkoholstyrke
10,5%
Farve (EBC)
62
OG/FG
1091 / 1010
Bitterhet (IBU)
36,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsnermalt
Pale ale malt
Kandi sirup

Humle og krydder

Magnum
Mittelfruh
Styrian Golding

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Mesking på 64,5 grader i 60 min. Utmesk i 10 min. på 75 grader. Skyllevann 78 grader

Gjærtype

Belgian Ale, M41

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Gjæring på 17 grader, øker gradvis til 25 grader i løpet av 7 dager. Stikker om til sekundært kar ved 13-16 grader i fire dager. Stikkes om på nytt og lagres i åtte uker ved 7 grader. Tilsatte en tredje pakke med gjær (M41) før flasking.

Kommentarer


[BBcode]