Klasse
3A Helles bock/maibock
Brygget
29. august 2019
Flasket
12. september 2019
Alkoholstyrke
7,0%
Farve (EBC)
15
OG/FG
1,063 / 1,010
Bitterhet (IBU)
30,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner malt 4 kilo
Munich Light 2,8 kilo
Arome 200 gram

Humle og krydder

Mittelfruh 80 gram (60 min)
Mittelfruh 15 gram (10 min)

Andre ingredienser

Irish Moss
Youngs beer finings

Meskeinformasjon

Mesket ca. 12 timer, startet på 67, endte på 60 grader

Gjærtype

Saflager

Gjærmengde

2 liter starter

Informasjon om gjæring

Pitchet på 20 grader, kjølte ned til 10 etter første bobler viste (3 timer). Sto på 10 grader i 4 dager til SG var 1,034, økte da med 2 grader hver 12. time til 20 grader. Etter et døgn på 20 grader var SG 1,010 og senket da temperatur til 5 grader, der stod den en uke frem til flasking.

Kommentarer


[BBcode]