Klasse
1C Tsjekkisk pilsner
Brygget
24. august 2018
Flasket
20. september 2018
Alkoholstyrke
4,2%
Farve (EBC)
40
OG/FG
1042 / 1011
Bitterhet (IBU)
68,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsnermalt 5 kg
Caramunich 0,5 kg

Humle og krydder

30g Hallertrau Magnum 60 min
30g Saaz 20 min
30g Saaz 5 min

Andre ingredienser

Irish moss 1 ts

Meskeinformasjon

16 liter vann

65 grader C i 60 min
77 gracer C i 10 min
Skyllet på 78 grader til 23 liter

kokt ned til ca 19 liter i 90 min

Gjærtype

WLP800

Gjærmengde

1 pakke

Informasjon om gjæring

11 grader i 26 dager
Senket gradvis til 4 grader C før flasking

Ettergjæret på 20 grader i 14 dager.

Kommentarer

Har forsøkt å få frem et smaksrikt øl ved å bruke mer malt og mindre vannmengde, samt finne en bitter balanse opp mot dette. En julepils!


[BBcode]