Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Kaffe
Brygget
22. februar 2018
Flasket
13. mars 2018
Alkoholstyrke
12,6%
Farve (EBC)
78
OG/FG
1,120 / 1,026
Bitterhet (IBU)
78,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
16,5l
Gjærbare ingredienser

Pilsnermalt, palemalt, caramunich 2, CaraAmber, Brown, Roasted Barley, Pale chocolate, chocolate, flaket havre, bøkerøkt malt, torrefied wheat.

Humle og krydder

Cascade, Centennial

Andre ingredienser

Sterk presskannekaffe tilsatt mot slutten av gjæring.

Meskeinformasjon

Dobbelmesk. Første halvpart på 68 grader i 90 minutter, andre halvpart på 68 grader i 120 min. Utmesk og skylling på 75 grader.

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

3 pakker, 2,5l start

Informasjon om gjæring

Primærgjæring på 16 grader i 4 døgn, deretter gradvis opptrapping til 20 grader i resten av gjæringsforløpet.

Kommentarer


[BBcode]