Klasse
1F Norsk pilsner butikk-klasse
Brygget
5. april 2018
Flasket
18. mai 2018
Alkoholstyrke
4,5%
Farve (EBC)
5,4
OG/FG
1,043 / 1,009
Bitterhet (IBU)
34,7 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

Best Pilsen Malt 3.9kg/100%

Humle og krydder

Northern Brewer 28g/60min

Andre ingredienser

31L Langevatn
5ml Lactic Acid
2.8g Epsom Salt
2.6g Calcium Chloride
1.4g Gypsum
0.4g Table Salt

1ea. Protafloc
1tsp Yeast Nutrient
10ml Clarity Ferm

Meskeinformasjon

Protein Rest 55degC/10min
Mash 63degC/60min
Mash 70degC/15min
Mash out 76degC/15min

Gjærtype

AJL1522 / Cara Tech

Gjærmengde

4L yeast starter

Informasjon om gjæring

10degC/3 dager end sg 1.023.
Increased gradually to 17degC over 2 days, while spunding initial with 0.5bar, increased to 1bar once 17degC was reached, end sg 1.009.

Kommentarer

Tou pilsner clone.


[BBcode]