Klasse
5D Altbier
Brygget
5. mars 2019
Flasket
17. mars 2019
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
32
OG/FG
1,052 / 1,011
Bitterhet (IBU)
38,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

3,50 kg Pilsner (Ireks) (3,5 EBC)
1,00 kg Munich Malt (Ireks) (20,0 EBC)
0,40 kg Abbey Malt (Brewferm) (50,0 EBC)
0,20 kg Caramunich III (Weyermann) (150,0 EBC)
0,10 kg Carafa Special II (Weyermann) (1150,0 EBC)

Humle og krydder

30,00 g Hallertau Magnum 2017 [10,20 %] boil 90 min - 34,2 IBUs
25,00 g Tettnang 2017 [3,80 %] boil 10 min - 3,6 IBUs

Andre ingredienser

0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)
0,50 tsp Yeast Nutrient - Wyeast (Boil 15,0 mins)
0,50 tsp gelatin (når CC passerer 10 C)

Meskeinformasjon

18,00 L Skyllevann
18,00 L Meskevann
0,1 g/L gips (mesk+skyll)
0,15 g/L kalsiumklorid (mesk+skyll)
0,08 ml/L melkesyre 80 % (mesk)
0,05 ml/L melkesyre 80 % (skyll)

Name Description Step Temperat Step Time
Betaamylase Add 18,00 L of water at 67,9 C 63,0 C 20 min
Alfaamylase Heat to 71,0 C over 15 min 71,0 C 20 min
Utmesk Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 5 min

Gjærtype

WLP090

Gjærmengde

296 mrd. celler

Informasjon om gjæring

pitch på 18 C
rampet til 19,0 C over 3 døgn
rampet til 21,0 C over 2 døgn
holdt på 21,0 C i 3 døgn
rampet til 1,0 C over 2 døgn
holdt på 1,0 C i et par dager før tapping

Kommentarer


[BBcode]