Klasse
2F Schwarzbier
Brygget
13. desember 2019
Flasket
20. februar 2020
Alkoholstyrke
4,4%
Farve (EBC)
74
OG/FG
1,048 / 1,015
Bitterhet (IBU)
30,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
10,0l
Mengde ferdig øl
8,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt, 70%
Caramel Munich, 15%
Carafa I, 7%
Carafa II, 4%
Best Red X, 2%
Caramel Wheat, 2%
Torrified Wheat, 2%

Humle og krydder

Hallertauer Mittelfrueh, 14 IBU@FWH
Hallertauer Mittelfrueh, 12 IBU@60min
Hallertauer Mittelfrueh, 3 IBU@10min
Hallertauer Mittelfrueh, 2 IBU@2min

Andre ingredienser

1ea Protafloc
1ea Servomyces
1ea Yeast Nutrient
10ml Clarity Ferm

Meskeinformasjon

Protein rest, 55degC@10min
Mash, 63degC@60min
Mash, 71degC@30min
Decoction, 1/3@10min
Mash out, 76degC@15min

Gjærtype

WLP036

Gjærmengde

2ea

Informasjon om gjæring

Pitched yeast at 9 degC, increased and kept at 10 degC for 30 days.

Kommentarer

Most of the carbonation done natural.


[BBcode]