Klasse
5H Engelsk barley wine
Brygget
20. februar 2020
Flasket
10. mars 2020
Alkoholstyrke
10,1%
Farve (EBC)
31,5
OG/FG
1,099 / 1,022
Bitterhet (IBU)
58,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

6.5 kg (69.9%) — Thomas Fawcett Pale Malt, Maris Otter
700 g (7.5%) — Thomas Fawcett Caramalt
400 g (4.3%) — Thomas Fawcett Crystal Malt
200 g (2.2%) — Thomas Fawcett Dark Crystal Malt

1.5 kg (16.1%) — Briess Golden Light — Flytende ekstrakt

Humle og krydder

35 g (51 IBU) — Summit 16.7% — Kok — 60 min
20 g (3 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.4% — Kok — 10 min
20 g (2 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.4% — Kok — 5 min
40 g (2 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.4% — Kok — 2 min

Andre ingredienser

4.6 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mesk
2.4 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mesk
2.5 g — Gypsum (CaSO4) — Mesk
1 stk — Whirlfloc — Kok — 15 min
1.5 tsp — Yeast Nutrients — Kok — 15 min

Meskeinformasjon

Temperatur — 67 °C — 60 min
Temperatur — 77 °C — 10 min

Gjærtype

M15 og US-05

Gjærmengde

3+1 pk

Informasjon om gjæring

Primær — 20 °C — 3 dager
Primær — 21 °C — 14 dager

Kommentarer


[BBcode]