Klasse
6E New England IPA
Brygget
15. februar 2020
Flasket
28. februar 2020
Alkoholstyrke
6,3%
Farve (EBC)
10
OG/FG
1,064 / 1,016
Bitterhet (IBU)
17,0 (O)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,5l
Mengde ferdig øl
21,5l
Gjærbare ingredienser

2,4 kg Pale Malt
2,4 kg pilsner Malt
849 g flaket hvete
840 gram Hvete Malt

Humle og krydder

HOP STAND 20 min

120 gram Denali 14%
80 gram Galaxy 15,4%

BRYGGEDAG = DAG 0

DRY HOP DAG 1

60 gram Denali 14%
40 gram Galaxy 15,4 %

DRY HOP DAG 4

120 gram Denali 14%
80 gram Galaxy 15,4 %

Andre ingredienser

300 gram laktose, tilsatt på slutten av kok

1 kg pasjonsfrukt puree, tilsatt på dag 3 av gjæring

Meskeinformasjon

90 min mesk på 67 grader
10 min utmesk på 77 grader

ca 200 gram risskall ble brukt i mesken.

Gjærtype

Gjernes Kveik

Gjærmengde

20 ml slurry

Informasjon om gjæring

20 ml Gjernes kveik ble pitchet på 33 grader.
Ila 1 døgn steg gjeringstemp til 36 grader.

Temperatur ble holdt på 36 grader til dag 3, før jeg lot temperaturen synke naturlig til 20 grader det neste døgnet.

Ved siste tørrhumling på dag 4 ble cold crash startet samtidig.
Cold crash fra ca 20grader til ca 5 grader skjedde fra dag 4 til dag 6 før ølet ble tappet på fat

Kommentarer

Karbonert til 2,4 co2 vol


[BBcode]