Klasse
9E Imperial stout
Brygget
18. juli 2019
Flasket
5. august 2019
Alkoholstyrke
10,3%
Farve (EBC)
100
OG/FG
1,100 / 1,024
Bitterhet (IBU)
79,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
16,2l
Gjærbare ingredienser

Pale malt, pilsner malt, smoked malt, chocolate malt, rugmalt, caramunich, brownmalt, roasted barley

Humle og krydder

centennial, cascade

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Dobbelmesk. Først ca halvparten av maltmengden, men utelukkende pale- og pilsmalt, på 70 grader i 60 min. Deretter resten på 68 grader i lang tid.

Gjærtype

wlp001

Gjærmengde

600 mrd celler

Informasjon om gjæring

16 grader i fire dager, deretter en grad økning pr dag til 20 grader for resten av gjæringsforløpet.

Kommentarer


[BBcode]