Klasse
13F Klassisk norsk juleøl
Brygget
18. august 2018
Flasket
8. oktober 2018
Alkoholstyrke
5,8%
Farve (EBC)
52
OG/FG
1,062 / 1,018
Bitterhet (IBU)
22,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

Castle Munich light 5,9 kg
Thomas Fawcett pale chocolate malt 400 g
Flaked oats 200 g

Humle og krydder

Hallertau magnum 11% 20 g

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

17,5 liter vann på 65 grader i 60 minutter.
Utmesk 75 grader 10 minutter.
Skylling med 17,5 liter vann på ca 65 grader.

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

Ca 500 mrd celler

Informasjon om gjæring

Gjæret på 11 grader i 6 døgn
Økning til 16, 5 grader i 3 døgn
Gradvis senking til 0 grader over 4 døgn. Deretter 0 grader i 5 uker før flasking/fattapping.

Kommentarer


[BBcode]