Klasse
3E Klassisk norsk juleøl
Brygget
1. september 2019
Flasket
20. september 2019
Alkoholstyrke
6,7%
Farve (EBC)
30
OG/FG
1066 / 1016
Bitterhet (IBU)
25,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
45,0l
Mengde ferdig øl
42,0l
Gjærbare ingredienser

Best Munich lys 15EBC 9 kilo
Best Munich dark 25EBC 3 kilo
Melanoidin 2 % 0,2 kilo
Best caramell aromatic 0,2 kilo
Weyerman carahell 0,2 kilo
Carafa special III 0,2 kilo

Humle og krydder

Magnum 42 gram,13,2% AAU, 60 minutter

Andre ingredienser

2gram Whirlfloc
Gjærnæring
Calsiumclorid CaCL2 5gram i mesk og skyllevann
Calsiumkarbonat (Desacid) CaCO 6gram i og skyllevann; jeg tilfører også i skyllevann da jeg koker opp dette forut

Meskeinformasjon

66C i 140 minutt, 77C i 15 minutt.

Gjærtype

wlp838

Gjærmengde

4 rør i 6L start

Informasjon om gjæring

ren O2 i 60 sek, 1L flow

2-8.9 8C
9-10.9 10C
11-12.9 12C
13-20.9 14C

Kommentarer


[BBcode]