Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Vanilje og kaldtrukket kaffi. Desinfisert i whiskey .
Brygget
2. november 2018
Flasket
8. desember 2018
Alkoholstyrke
10,5%
Farve (EBC)
108
OG/FG
1095 / 1024
Bitterhet (IBU)
56,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
19,0l
Mengde ferdig øl
17,0l
Gjærbare ingredienser

8500 gr Pale malt
500 flaket hvete
500 Roasted Barley
500 Black malt

Humle og krydder

Magnum : 14 % - 50 gr 60 min
Fuggels : 4 % - 50 gr 30 og 15 min

Andre ingredienser

3 Vaniljestenger i 2 dl whiskey
5 dl kaldtrukket kaffi

Meskeinformasjon

Dobbelmesk først 5000 gr pale 60 min
2 Liter skyll
Så 60 min med resten og 5 Liter skyll.

Innmesk : 58
Mesk 66 grader
Utmesk : 78 grader 15 min

Gjærtype

Wlp 001

Gjærmengde

Begregnet starter !

Informasjon om gjæring

Gjæret 3 uker 20 grader.
Fjernet gjær og lot stå 2 uker til før flasking

Kommentarer


[BBcode]