Klasse
10A Belgisk blond
Brygget
25. juni 2019
Flasket
21. juli 2019
Alkoholstyrke
5,5%
Farve (EBC)
8
OG/FG
1,051 / 1,009
Bitterhet (IBU)
33,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
21,5l
Gjærbare ingredienser

Malt, sukker til annengangs gjæring på flaske

Humle og krydder

Saaz
Sorachi Ace

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Mesket på 64 - 66 gr C i 60 min

Gjærtype

Egen gjær

Gjærmengde

ca 30 gr

Informasjon om gjæring

13. gangs bruk av egen gjær.Opprinnelig gjær fra spontangjæret eplesider med norske epler.

Fra3. gangs bruk ble gjæren mikset med Safale US 05 for å få bedre utgjæring. Smakssærpreget ble i all hoedsak behold etter miks.

Dette brygget er gjæret i romtemperatur på sommeren. ca 23 - 26 grader

Kommentarer


[BBcode]