Malt til 32 liter nedkjølt vørter før tapping
5,0 kg pale malt (71%)
1,0 kg lyst münchenermalt (14%)
0,6 kg Caramalt 35 (TF) (9%)
0,3 kg Caramunich II (4,6%)
0,1 kg Brown malt (TF) (1,4%)
Humle
20 gr Simcoe @ 60
20 gr Chinook @ 10
20 gr Centennial @ 10
20 gr Cascade @ 10
20 gr Chinook @ 0
20 gr Centennial @ 0
20 gr Cascade @ 0
15 gr Chinook @ dryhop 1
15 gr Centennial @ dryhop 1
15 gr Cascade @ dryhop 1
30 gr Amarillo @ dryhop 2
15 gr Chinook @ dryhop 2
15 gr Centennial @ dryhop 2
15 gr Cascade @ dryhop 2
Til sammen 3 ts kalsiumsulfat og 1,5 ts kalsiumklorid, fordelt på mesk og kok.
45 minutter på 65 grader
30 minutter på 72 grader
Batch sparge
wlp028
400 milliarder cell
Starter gjæringa på 17 grader, og lar hovedgjæringa foregå på 18. Setter opp på 21 grader helt til slutt.
Karbonert med vørter.
Målet er å få et tørt og reint øl, men med litt maltkropp. Dette skal være en apa som ligger nær opp til en oldschool IPA, derav humlevalget.