Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
6. februar 2020
Flasket
19. februar 2020
Alkoholstyrke
5,9%
Farve (EBC)
20
OG/FG
1,054 / 1,009
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
32,0l
Mengde ferdig øl
26,0l
Gjærbare ingredienser

Malt til 32 liter nedkjølt vørter før tapping
5,0 kg pale malt (71%)
1,0 kg lyst münchenermalt (14%)
0,6 kg Caramalt 35 (TF) (9%)
0,3 kg Caramunich II (4,6%)
0,1 kg Brown malt (TF) (1,4%)

Humle og krydder

Humle
20 gr Simcoe @ 60
20 gr Chinook @ 10
20 gr Centennial @ 10
20 gr Cascade @ 10
20 gr Chinook @ 0
20 gr Centennial @ 0
20 gr Cascade @ 0
15 gr Chinook @ dryhop 1
15 gr Centennial @ dryhop 1
15 gr Cascade @ dryhop 1
30 gr Amarillo @ dryhop 2
15 gr Chinook @ dryhop 2
15 gr Centennial @ dryhop 2
15 gr Cascade @ dryhop 2

Andre ingredienser

Til sammen 3 ts kalsiumsulfat og 1,5 ts kalsiumklorid, fordelt på mesk og kok.

Meskeinformasjon

45 minutter på 65 grader
30 minutter på 72 grader

Batch sparge

Gjærtype

wlp028

Gjærmengde

400 milliarder cell

Informasjon om gjæring

Starter gjæringa på 17 grader, og lar hovedgjæringa foregå på 18. Setter opp på 21 grader helt til slutt.

Kommentarer

Karbonert med vørter.

Målet er å få et tørt og reint øl, men med litt maltkropp. Dette skal være en apa som ligger nær opp til en oldschool IPA, derav humlevalget.


[BBcode]