Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
2. februar 2018
Flasket
25. februar 2018
Alkoholstyrke
8,2%
Farve (EBC)
58
OG/FG
72 / 10
Bitterhet (IBU)
32,9 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

6,5 kg best pils malt
0,3 Crisp Crystal 400 ebc
0,1 Weyerman carafa spesial II
0,45 D180 sukker
0,58 bordsukker

Humle og krydder

85g fuggles 75 min

Andre ingredienser

2,7g cas 4
2,7g cacl 2
5,4g caco4
2,7 nahc03

Meskeinformasjon

10 min 52 grader
120 min 65 grader

Gjærtype

Wyeast 3787

Gjærmengde

350

Informasjon om gjæring

Startet på 20 grader, økt frist til 25g dag 1.
Dag 3 28 grader holdt der i 5 dager, kjølet ned rolig til 20 grader over 6 dager.

Kommentarer


[BBcode]