Klasse
4B Engelsk best bitter
Brygget
18. oktober 2018
Flasket
15. november 2018
Alkoholstyrke
5,1%
Farve (EBC)
25
OG/FG
1051 / 1012
Bitterhet (IBU)
31,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4500 g
Flaked Corn 1 EBC 500 g
Chocolate Malt 800 EBC 107 g
Cara Munich II 120 EBC 200 g
Dry Light Extract 8 EBC 500 g

Humle og krydder

Challenger 7.3 % 30 g 60 min
East Kent Golding 5.8 % 30 g 10 min
Crystal 4.9 % 30 g 10 min

Andre ingredienser

Bommet på OG. 500 gram DME tilsatt dagen etter

Meskeinformasjon

Mash step 52 °C 10 min
Mash step 68 °C 45 min
Mash step 78 °C

40 liter vann - no sparge.
En kork Lactol
CaCl2 (meskevann): 8 gram
CaCO3 (kun mesk): 4 gram
NaHCO3 (kun mesk): 8 gram.

Gjærtype

WLP007 Dry English A

Gjærmengde

2 liter. ett rør

Informasjon om gjæring

Pitchtemp ca 17 grader. Gjær hadde romtemp. Ett min med ren oksygen.

19 grader. 3 dager på 21.

Kommentarer


[BBcode]