Klasse
13B Krydret øl (basistype 9D Baltisk porter)
Ekstra ingredienser
Lakrisrot, kanel, stjerneanis og vaniljestang
Brygget
24. september 2017
Flasket
8. oktober 2017
Alkoholstyrke
8,5%
Farve (EBC)
122
OG/FG
1,085 / 1,025
Bitterhet (IBU)
45,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,2l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

4,75 kg Best Pale Ale
0,75 kg Weyermann Caramunich III
0,50 kg Warminster Brown
0,50 kg Weyermann Munich II
0,375 kg Weyermann Carafa Special I
0,375 kg Weyermann Carafa Special III
0,25 kg Weyermann Beech Smoke
0,50 kg mørk cassonade (tilsatt i kok)

Humle og krydder

27 g Northern Brewer + 18 g Perle, 60 min kok
10 g lakrisrot, 30 min kok
15 g Cascade, WP
15 g Saaz, WP
0,4 g kanel (malt) WP
1 g stjerneanis (malt) WP
2 stk Madagaskar Bourbon vaniljestang (á 3 g hver) og 0,4 g kanelstang, trekt i 1 dl Vikingfjord vodka (37,5%) i 7 dager, deretter tilsatt i gjæringskaret 7 dager før tapping.

Andre ingredienser

Gips, kalsiumklorid, natron, melkesyre.

Meskeinformasjon

66 C i 70 min
76 C i 10 min

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

330 milliard. celler

Informasjon om gjæring

80 sek ren okygen før pitch.

Gjæringsskjema: 18 C i 4 dager, 19 C i 1 dag, 21 C i 9 dager.

Kommentarer

Medbrygger: Sigrid Ruyter Smolan.


[BBcode]