4,75 kg Best Pale Ale
0,75 kg Weyermann Caramunich III
0,50 kg Warminster Brown
0,50 kg Weyermann Munich II
0,375 kg Weyermann Carafa Special I
0,375 kg Weyermann Carafa Special III
0,25 kg Weyermann Beech Smoke
0,50 kg mørk cassonade (tilsatt i kok)
27 g Northern Brewer + 18 g Perle, 60 min kok
10 g lakrisrot, 30 min kok
15 g Cascade, WP
15 g Saaz, WP
0,4 g kanel (malt) WP
1 g stjerneanis (malt) WP
2 stk Madagaskar Bourbon vaniljestang (á 3 g hver) og 0,4 g kanelstang, trekt i 1 dl Vikingfjord vodka (37,5%) i 7 dager, deretter tilsatt i gjæringskaret 7 dager før tapping.
Gips, kalsiumklorid, natron, melkesyre.
66 C i 70 min
76 C i 10 min
WLP001
330 milliard. celler
80 sek ren okygen før pitch.
Gjæringsskjema: 18 C i 4 dager, 19 C i 1 dag, 21 C i 9 dager.
Medbrygger: Sigrid Ruyter Smolan.