Klasse
1A Moderne lys lager
Brygget
21. mars 2019
Flasket
11. april 2019
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
10
OG/FG
1046 / 1006
Bitterhet (IBU)
43,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
160,0l
Mengde ferdig øl
138,0l
Gjærbare ingredienser

37 kilo pilsnermalt
3 kilo münchner - lys malt

Humle og krydder

400 gram saaz ved meskeslutt
250 gram saaz på 15 min igjen til kokeslutt
150 gram tettnag på 15 min igjen til kokeslutt

Andre ingredienser

Intet annet.

Meskeinformasjon

Mash in på 55 grader
90 min mash
80 min på 63 grader
10 min på 67 grader

90 min kok.

Gjærtype

WLP 34/70

Gjærmengde

100 gram

Informasjon om gjæring

Søndag 24. mars
Temp: 13 grader i vørter
SG ved 20 grader = 1022

Torsdag 28. mars
Temp: 10,5 i vørter
SG ved 20 grader = 1010

Lørdag 30. mars
Temp i vørter = 11,7
SG ved 20 grader = 1006

Tirsdag 2. april
Temp er 11,7
FG er 1006 ved 20 grader - altså stabil.
Øllet ut i romtemp. (17,4)

Lørdag 6. april
Inn igjen på kjøla, "kaldkrasj".

Tappet 11. april. 23 kasser

Kommentarer

Tok av vørter etter brygging, 12 liter, og frøs denne for å bruke til karbonering. Men dsette viste seg å være noe komplisert. Vørteren "skilte seg" ved oppting. "Maltekstrakt" mørk, nederst og "vann" i øverste lag i bøtta. Valgte da regulær priming med sukker. 2,5 gram pr. flaske.


[BBcode]