37 kilo pilsnermalt
3 kilo münchner - lys malt
400 gram saaz ved meskeslutt
250 gram saaz på 15 min igjen til kokeslutt
150 gram tettnag på 15 min igjen til kokeslutt
Intet annet.
Mash in på 55 grader
90 min mash
80 min på 63 grader
10 min på 67 grader
90 min kok.
WLP 34/70
100 gram
Søndag 24. mars
Temp: 13 grader i vørter
SG ved 20 grader = 1022
Torsdag 28. mars
Temp: 10,5 i vørter
SG ved 20 grader = 1010
Lørdag 30. mars
Temp i vørter = 11,7
SG ved 20 grader = 1006
Tirsdag 2. april
Temp er 11,7
FG er 1006 ved 20 grader - altså stabil.
Øllet ut i romtemp. (17,4)
Lørdag 6. april
Inn igjen på kjøla, "kaldkrasj".
Tappet 11. april. 23 kasser
Tok av vørter etter brygging, 12 liter, og frøs denne for å bruke til karbonering. Men dsette viste seg å være noe komplisert. Vørteren "skilte seg" ved oppting. "Maltekstrakt" mørk, nederst og "vann" i øverste lag i bøtta. Valgte da regulær priming med sukker. 2,5 gram pr. flaske.