Klasse
4C Engelsk strong bitter/Pale ale
Brygget
27. januar 2019
Flasket
10. februar 2019
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
20
OG/FG
1,056 / 1,015
Bitterhet (IBU)
41,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
57,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

11,5 kilo Maris Otter Pale malt
1 kilo Crystal Malt
280 gram sukker til karbonering

Humle og krydder

-120 gram East Kent Goldings humle (6,5%), 60 minutter kok
-60 gram East Kent Goldings (6,5%),
15 minutter kok

Andre ingredienser

10 gram Natron, 90 minutter mesking
10 gram Kalsiumklorid, 90 minutter mesking
10 gram Gypsum, 90 minutter mesking
5 gram CaCo3, 90 minutter mesking

4 gram kalsiumklorid i skyllevann
4 gram Gypsum i skyllevann

Meskeinformasjon

67 grader i 75 minutter
77 grader i 5 minutter (mashout)

Gjærtype

WLP002 - English Ale

Gjærmengde

2 pakker + starter

Informasjon om gjæring

18 grader i 14 dager
20 grader i 14 dager karbonering på flasker

Kommentarer


[BBcode]