Maris Otter Pale Malt 5 EBC 16000 g
Vienna 7 EBC 3000 g
Crystal Malt 135 EBC 1000 g
Cara Pils 37 EBC 500 g
Honey 40 EBC 1200 g
Columbus 15.1 % 48 g 60 min
Simcoe 13.0 % 67 g 60 min
Chinook 11.0 % 49 g 30 min
Mosaic 12.0 % 67 g 30 min
Mosaic 12.0 % 92 g 10 min
Amarillo 8.7 % 67 g 10 min
Amarillo 8.7 % 115 g Whirlpool
Simcoe 13.0 % 168 g Whirlpool
Simcoe 13.0 % 202 g Dry Hop
Tre korker Lactol
CaSO4 (meskevann): 22 gram
CaCO3 (kun mesk): 11 gram
CaSO4 (skyllevann): 12 gram
2s Irish Moss 10 min.
Gjærnæring kok 10 min.
Mash step 67 °C 60 min
Mashout 78 °C 5 min
SafAle US-05
Minimum 140-150 gram
Fermentation SafAle US-05 17 °C 3 days
Fermentation No yeast added 20 °C 11 days
Fatet 04.07.2021. På boks med BeerGun.
Meskes med 2,5 liter vann pr kg. malt. 56 liter meskevann. Ca 30 liter skyllevann. Skyll sakte. Husk utmesk på 78 grader!
Meskeresultat, før honning, bør være min. 60 liter med SG 1071. I denne versjon har jeg reduser Columbus@60 fra 84 til 34 gram. IBU er på 125. Litt mindre enn kalkulatoren viser siden honningen ikke ble tatt i før like før kjølestart.
Chinook @45 er flyttet til @30 og Citra @15 er flyttet til @10. (for å forenkle, og for å redusere IBU)
Minimum 140-150 gram US05. Re hydrert.
Honning kokt opp i litt vann. Tilsett ved kjølestart.