Klasse
6C Imperial IPA
Brygget
20. juni 2020
Flasket
31. august 2021
Alkoholstyrke
10,0%
Farve (EBC)
26
OG/FG
1085 / 1006
Bitterhet (IBU)
131,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
60,0l
Mengde ferdig øl
55,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 5 EBC 16000 g
Vienna 7 EBC 3000 g
Crystal Malt 135 EBC 1000 g
Cara Pils 37 EBC 500 g
Honey 40 EBC 1200 g

Humle og krydder

Columbus 15.1 % 48 g 60 min
Simcoe 13.0 % 67 g 60 min
Chinook 11.0 % 49 g 30 min
Mosaic 12.0 % 67 g 30 min
Mosaic 12.0 % 92 g 10 min
Amarillo 8.7 % 67 g 10 min
Amarillo 8.7 % 115 g Whirlpool
Simcoe 13.0 % 168 g Whirlpool
Simcoe 13.0 % 202 g Dry Hop

Andre ingredienser

Tre korker Lactol
CaSO4 (meskevann): 22 gram
CaCO3 (kun mesk): 11 gram
CaSO4 (skyllevann): 12 gram

2s Irish Moss 10 min.
Gjærnæring kok 10 min.

Meskeinformasjon

Mash step 67 °C 60 min
Mashout 78 °C 5 min

Gjærtype

SafAle US-05

Gjærmengde

Minimum 140-150 gram

Informasjon om gjæring

Fermentation SafAle US-05 17 °C 3 days
Fermentation No yeast added 20 °C 11 days

Kommentarer

Fatet 04.07.2021. På boks med BeerGun.

Meskes med 2,5 liter vann pr kg. malt. 56 liter meskevann. Ca 30 liter skyllevann. Skyll sakte. Husk utmesk på 78 grader!

Meskeresultat, før honning, bør være min. 60 liter med SG 1071. I denne versjon har jeg reduser Columbus@60 fra 84 til 34 gram. IBU er på 125. Litt mindre enn kalkulatoren viser siden honningen ikke ble tatt i før like før kjølestart.
Chinook @45 er flyttet til @30 og Citra @15 er flyttet til @10. (for å forenkle, og for å redusere IBU)

Minimum 140-150 gram US05. Re hydrert.

Honning kokt opp i litt vann. Tilsett ved kjølestart.


[BBcode]