Klasse
8D Porter
Brygget
10. juni 2019
Flasket
27. juni 2019
Alkoholstyrke
5,1%
Farve (EBC)
75
OG/FG
1,055 / 1,016
Bitterhet (IBU)
33,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
32,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Malt:
5,2 kg Maris Otter
0.4 kg Lys Münchener
0,7 kg Simpsons T50
0,6 kg Brown malt
0,3 kg Dark Chocolate

Humle og krydder

Humle:
10 gr First Gold @ 60
50 gr First Gold @ 30
30 gr First Gold @ 10

Andre ingredienser

2 ts kalsiumkarbonat
0,5 ts natron
0,75 ts kalsiumklorid
0,25 ts kalsiumsulfat

Meskeinformasjon

Mesket på 68 + 72 grader + utmesk på 77 grader

Batch sparge

Gjærtype

Wyeast 1318

Gjærmengde

350 milliarder celle

Informasjon om gjæring

Gjæring startet på 17 grader, lot den stige til 19. Satte den opp på 21 grader til slutt.

Kommentarer

Karbonert med vørter fra brygget.


[BBcode]