Klasse
4C Engelsk strong bitter/Pale ale
Brygget
6. august 2019
Flasket
19. august 2019
Alkoholstyrke
5,6%
Farve (EBC)
27
OG/FG
1,049 / 1,006
Bitterhet (IBU)
35,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
32,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Malt:
4,8 kg Maris Otter
0,6 kg Simpson's DRC 300 EBC
0,3 kg Simpsons Amber malt 65 EBC

Humle og krydder

Humle:
50 gr First Gold 7% @ 60
20 gr EKG @ 10
20 gr Fuggles @ 10
20 gr EKG @ wp 68º/10
20 gr Fuggles @ wp 68º/10

Andre ingredienser

3,5 ts kalsiumsulfat
0,5 ts kalsiumklorid

Meskeinformasjon

Mesket på 65 + 72 grader

Batch sparge

Gjærtype

WLP023 Burton Ale

Gjærmengde

350 milliarder celle

Informasjon om gjæring

Gjæring starter på 17 grader, steg til 19 under hovedgjæring. Satt opp til 21 grader til slutt.

Kommentarer

Karbonering med vørter fra brygget.


[BBcode]