Klasse
1A Moderne lys lager
Brygget
17. november 2018
Flasket
5. desember 2018
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
8
OG/FG
44 / 6
Bitterhet (IBU)
38,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 5 EBC 4000 g
Sauer Malt 3 EBC 180 g

Humle og krydder

Saaz 2.9 % 30 g 90 min
Centennial 10.0 % 20 g 90 min
Saaz 2.9 % 60 g 1 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

55gr 20min, 65gr 90min, 78gr 10min
15l Meskevann, 15 l skyllevann. Toppet opp gryte til preboil volum/BG.
1g/l CaCl i alt vann.
90 min kok, NB! Første humle tilsatt kokekar ved start av skylling (FWH)
3g CaCl, gjærnæring og irish moss siste 15 min.

Gjærtype

Saflager W34/70

Gjærmengde

2,5L Starter

Informasjon om gjæring

2,5l starter. 1 min O2
Gjæringsskjema:
10 dager primærgjæring på 10 grader.
4 dager diacetylrest på 14 grader.
4 dager coldcrash på 2 grader.
Karbonert to uker ved 22 grader med 8g/l sukker.
Modnet 60 dager ved 4 grader

Kommentarer


[BBcode]