Pilsner Malt 5 EBC 4000 g
Sauer Malt 3 EBC 180 g
Saaz 2.9 % 30 g 90 min
Centennial 10.0 % 20 g 90 min
Saaz 2.9 % 60 g 1 min
55gr 20min, 65gr 90min, 78gr 10min
15l Meskevann, 15 l skyllevann. Toppet opp gryte til preboil volum/BG.
1g/l CaCl i alt vann.
90 min kok, NB! Første humle tilsatt kokekar ved start av skylling (FWH)
3g CaCl, gjærnæring og irish moss siste 15 min.
Saflager W34/70
2,5L Starter
2,5l starter. 1 min O2
Gjæringsskjema:
10 dager primærgjæring på 10 grader.
4 dager diacetylrest på 14 grader.
4 dager coldcrash på 2 grader.
Karbonert to uker ved 22 grader med 8g/l sukker.
Modnet 60 dager ved 4 grader