Klasse
5D Altbier
Brygget
3. februar 2019
Flasket
17. februar 2019
Alkoholstyrke
5,1%
Farve (EBC)
28
OG/FG
1052 / 1014
Bitterhet (IBU)
40,0 ()
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
60,0l
Mengde ferdig øl
55,0l
Gjærbare ingredienser

Viking Pilsnermalt 8.4 kg
Munich Dark 2.3 kg
CaraMunich II - 46°L (Weyermann) 0.6 kg
Carafa III 0.2 kg

Humle og krydder

Totalt 90 min. kok
Northern Brewer (German) 9.3% 100 g 60 min
Tettnanger (German) 3.8% 50g 10 min

Andre ingredienser

Whirlfloc 1 tab 10 min.
Vannjustering:
Meskevann 56 liter:
11g CaSO4
11g CaCl2
5.5g CaCO3
11g NaHCO3
Skyllevann 30 liter:
4.6g CaSO4
4.6g CaCl2

Meskeinformasjon

80 min 64 grader
8 min. 75 grader

Gjærtype

WLP 029

Gjærmengde

Høstet + 2-st. start

Informasjon om gjæring

Gjæret på 13 grader. Rampet gradvis opp mot 17 grader mot slutten.

Kommentarer


[BBcode]