Klasse
11A Belgisk dubbel/bruin
Brygget
1. mai 2020
Flasket
18. mai 2020
Alkoholstyrke
8,4%
Farve (EBC)
36
OG/FG
1073 / 1018
Bitterhet (IBU)
23,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
24,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

5.8 kg (81.9%) — Weyermann Pilsner — Grain — 3.3 EBC

500 g (7.1%) — Special B Malt — Grain — 355 EBC

300 g (4.2%) — BestMalz Munich Dark — Grain — 28 EBC

240 g (3.4%) — Sugar, Table (Sucrose) — Sugar — 2 EBC - Secondary

140 g (2%) — Candi Syrup Candi Syrup, D-90 — Sugar — 177 EBC — Secondary

Humle og krydder

20 g (7 IBU) — Tettnang 3.8% — Boil — 60 min

16.7 g (9 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.8% — Boil — 60 min

7.4 g (5 IBU) — Amarillo 7.3% — Boil — 60 min

100 g (1.4%) — Chopped dates — Adjunct — 3.9 EBC — Boil — 5 min

18.6 g (2 IBU) — East Kent Goldings (EKG) 5.8% — Boil — 5 min

Andre ingredienser

5 g — Irish Moss — Boil — 15 min

0.5 g — Servomyces — Boil — 15 min

Meskeinformasjon

Temperature — 65 °C — 90 min

Temperature — 72 °C — 5 min

Gjærtype

White Labs WLP550

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Pitchet gjær i vørter på 19 grader, og lot den stige fritt opp til 28 grader, og holdt der ut gjæringsforløpet. Tilsatte sukker og kandissukker etter stormgjæring.

Kommentarer

Basert på 7 Fjell Sinterklaas. Litt i øvre sjiktet når det gjelder OG/FG, og tilsetning av sukker og dadler går kanskje utenfor typedefinisjonen, men prøver meg uansett.


[BBcode]