Klasse
13A Frukt-/grønnsaksøl (basistype 6E New England IPA)
Ekstra ingredienser
kirsebær, lactose
Brygget
11. januar 2020
Flasket
23. februar 2020
Alkoholstyrke
6,4%
Farve (EBC)
11
OG/FG
1,065 / 1,016
Bitterhet (IBU)
12,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
19,0l
Mengde ferdig øl
14,0l
Gjærbare ingredienser

Golden Promise
Pale malt
Hvetemalt
Hvetemalt mørk
Carafoam
Acid malt
kirsebærpurre.

Noe tilsatt ved hopstand. Mesteparten ved tørhumlinge

Humle og krydder

Belma, Amarillo, Citra, Simcoe, Mosaic

Andre ingredienser

Lactose tilsatt etterpå. For å balansere bitterhet/syrlighet. Ca 15g/l

Meskeinformasjon

Kjelesyrnet. Kun 8-9t med sour pitch
Mesket på 70 C for å få høy Og. 60 min

Gjærtype

Vermont Ale

Gjærmengde

1 l

Informasjon om gjæring

19C i 10 dager
21C i 4 dager

Kommentarer

Tilsatte humle og kirsebær på dag 4.
Tappet fra toppen. Klarnet en del opp faktisk. Uvanlig for NEIPA. Men


[BBcode]