Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
None
Flasket
12. november 2018
Alkoholstyrke
9,0%
Farve (EBC)
67
OG/FG
1087 / 1018
Bitterhet (IBU)
27,0 ()
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
27,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 8000 g
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 2000 g
Special B 230 EBC 500 g
Aroma Malt 150 EBC 200 g
Chocolate Malt 800 EBC 200 g
Candi Syrup Inc D-180 200 EBC 1350 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 243 g

Humle og krydder

Fuggle 5.0 % 60 g 60 min
East Kent Golding 5.5 % 30 g 15 min
Hallertauer 2.5 % 40 g 15 min
Fuggle 5.0 % 20 g 1 min
Hallertauer Mittelfruh 3.0 % 20 g 1 min

Andre ingredienser

Candi Syrup Inc D-180 = BrewFerm Candi sirup mørk

Vannjustering:
CaSO4 (meskevann): 9 gram
CaCl2 (meskevann): 4,5 gram

1 min ren oksygen.
Brewers Clarex
Irish Moss og gjærnæring.

Meskeinformasjon

Meskes på 66 grader, mesk i 90 min.
Utmesk 10 min.
NoSparge 45 liter meskevann. Kok 90 min.

Gjærtype

SafAle T-58

Gjærmengde

2 poser

Informasjon om gjæring

17 grader to dager.
Resten, 12 dager, på 25 grader.

Kommentarer


[BBcode]