Klasse
7C Belgisk wit
Brygget
27. januar 2020
Flasket
16. februar 2020
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
131
OG/FG
1,056 / 1,016
Bitterhet (IBU)
36,0 ()
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
22,5l
Gjærbare ingredienser

-Vørter
-Bringebær
-Appelsiner
-Sukker

Humle og krydder

-Humle: Hersbrucker & Tettnang
-Krydder: Kamilleblomst

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

«Formesket» umaltede flaket hvete i forkant i 40min.
Tilsatte pilsner & hvetemalt sammen med den umaltede flaket hveten Og startet hovedmesk på 68grader i 60min. Økte tempertatur til 75grader siste 5min

Gjærtype

M20

Gjærmengde

3 pakker tørrgjær

Informasjon om gjæring

Rehydrert tørrgjær i vørter på 20grader.
Økte temperaturen rolig opp mot 27grader over en periode på 8døgn for å få «banan esterpreg» med hennsikt. Sto på 27 grader i yttligere tre døgn før temperatur ble satt til 18 grader resterende gjæringstid før flasking.

Kommentarer

EBC og IBU kan fravike da tallene er hentet ut ifra «Brewfather» app som jeg ikke helt har forstått meg på enda. Hper på forståelse for dette og god smaking!
Ølr Ølsmidr
(«Full ølbrygger» på gammeltnorsk).


[BBcode]