Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Hassel ekstrakt, vanilje og kakao
Brygget
1. desember 2019
Flasket
20. desember 2019
Alkoholstyrke
11,7%
Farve (EBC)
75
OG/FG
1,116 / 1,027
Bitterhet (IBU)
55,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

7 kg pale malt
2 kg flaket havre
1 kg Golden promise
0,5 kg chocolate light
0,5 kg hvete malt
0,3 Carafa III
0,2 Biscuit
0,4 Caramel / crystal malt
0,2 brown malt

Humle og krydder

100 gram Chinook

Andre ingredienser

500 gram kakao nibs
1 vanilje
1 dl hasselnøttekstrakt
200 gram laktose

Meskeinformasjon

Dobbelmesk på 63 grader - 60 minutt
15 minutt på 75 grader

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Gjæring under trykk 0.2 bar
10 dager på 19 grader
21 dager på 21 grader

Kommentarer

Medbryggere i Monokkelen Hjemmebryggeri:

Stian Opsal og Johnny Strømstad


[BBcode]