Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
16. januar 2016
Flasket
7. februar 2016
Alkoholstyrke
11,5%
Farve (EBC)
57
OG/FG
1110 / 1022
Bitterhet (IBU)
27,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
26,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

5,6 kg Pilsnermalt
1,7kg Munichmalt
700g Vienna
500g Cara Wheat
500g Melanoidin
500g Aromamalt
200g Special B
550g Hjemmelaget kandisirup
450g Dadelsirup

Humle og krydder

100g Styrian Golding @ 90 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

60 min @ 67 grader
15 min @ 77 grader

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

1pk, 4l starter

Informasjon om gjæring

Pitch på 16 grader, free rise til 22. Holdes på 22 til stormgjæring avtar. Økes så til 24 grader.

Kommentarer


[BBcode]