Klasse
13D Andre røykøl (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg)
Ekstra ingredienser
Brygget
1. september 2018
Flasket
22. september 2018
Alkoholstyrke
4,2%
Farve (EBC)
0
OG/FG
1042 / 1010
Bitterhet (IBU)
0,0 ()
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
26,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

Byggmalt, Karamell malt og røykmalt

Humle og krydder

Lokal humle fra gården vår ( (gammel gårdshumle)

Andre ingredienser

Vann fra egen brønn.

Meskeinformasjon

Bygget er dyrket på gården og maltet av oss. Karamell malten er lagd i steikovnen og røykmalten er blitt til ved fyring i gammel jerngryte med bruk av eikeved.

Ølet er ikke kraftig røykpreget, med et riktig håndtverksøl fra A til Å

Gjærtype

US 05

Gjærmengde

1pk

Informasjon om gjæring

Gjæret på 22 grader

Kommentarer

Ser at vi helst burde brukt en Norsk Kveik , men vet av erfaring at det også brukes Idun blå i Norsk gårdsøl ( Stjørdals øl), derfor ble det US 05 da vi ikke hadde Kveik. Neste steg vil nok være og lage vår egen gjær på gården.


[BBcode]