Klasse
1B Internasjonal lager
Brygget
5. januar 2019
Flasket
5. januar 2019
Alkoholstyrke
6,2%
Farve (EBC)
6
OG/FG
1048 / 1008
Bitterhet (IBU)
36,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

4250 g Bonsakmalt Mystery

Humle og krydder

HopShot. 3 mL gir ca 30 IBU på 60 min,
Mosaic 25.3 % 28 g Whirlpool
Mosaic 26.3 % 28 g Dry Hop

Andre ingredienser

Verdiene under er for 75 liter.

Delt batch. Verdiene under er for 75 liter:
55 liter meskevann. Ca 40 liter skyllevann

En kork Lactol
CaSO4 (meskevann): 15 gram
CaCl2 (meskevann): 10 gram
CaCl2 (skyllevann): 5 gram
CaSO4 (skyllevann): 10 gram

1 min ren oksygen
IrishMoss
Gjærnæring

Meskeinformasjon

Trippel dekoksjon:
Mash step 35 °C 20 min
Mash step 52 °C 20 min
Mash step 65 °C 50 min
Utmesk og skylling 78 °C 5 min

Trippel dekoksjon:
Strike for 35C, rest 20'.
slowly (20') heat 1/3 to 65C, rest up to 25'.

slowly bring to boil, boil up to 25'.
Add back, T=52C, rest 5'. (øk evt til 15-20 min for bedre skumfasthet)

slowly heat 1/3 to boiling, boil up to 25'.
Add back, T=65C, rest up to 50'. (ta ut 1/3 etter ca en halvtime)

slowly heat 1/3 to boiling, boil 5'. (kok denne 20 - 30 min)
Add back for mashout (77C).

Gjærtype

SafLager W-34/70

Gjærmengde

60 gram gjær

Informasjon om gjæring

Fermentation SafLager W-34/70 9 °C 2 days
Fermentation No yeast added 11 °C 2 days
Fermentation No yeast added 13 °C 2 days
Fermentation No yeast added 15 °C 2 days
Fermentation No yeast added 17 °C 2 days
Fermentation No yeast added 19 °C 2 days
Fermentation No yeast added 23 °C 5 days
Fermentation No yeast added 18 °C 5 days

Kommentarer

Humle i WP på ca 80 grader en halvtime.
Bitterhumle er HopShot. 3 mL gir ca 30 IBU på 60 min, med OG 1050 og 25 liter.
Bryggedag 05.01.2019. Mesket dagen før.
Tørrhumlet 12.01.2018


[BBcode]