Klasse
9D Baltisk porter
Brygget
15. juni 2018
Flasket
12. juli 2018
Alkoholstyrke
7,6%
Farve (EBC)
23
OG/FG
1,080 / 1,022
Bitterhet (IBU)
77,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
28,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

6,1 kg Munich malt
3,9 kg Pilsner
0,3 kg caramel extra mørk
0,3 kg Dark Crystal malt
0,2 kg Carafa II
0,2 kg Chocolate malt

Humle og krydder

50g Northern Brewer (6,7% AA) 60 min Kok
27g saaz (3,0% AA) 15 min
27g Saaz (3,0% AA) 5 min

Andre ingredienser

1 ts gjærnæring i siste 15 min kok

Meskeinformasjon

BIAB 1-stegs infusjonsmesk
67 grader 75 min
utmesk 76 grader 15 min
kok 90 min

Gjærtype

WLP833 German Bock

Gjærmengde

7,5 mrd celler

Informasjon om gjæring

10 grader 3 uker, økt til 15 grader siste dager

Kommentarer

Medbryger: marianne haug omdahl


[BBcode]