Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
9. mars 2019
Flasket
20. mars 2019
Alkoholstyrke
7,2%
Farve (EBC)
15
OG/FG
1,068 / 1,013
Bitterhet (IBU)
47,1 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
50,0l
Mengde ferdig øl
47,5l
Gjærbare ingredienser

Pale malt 60,1%
Vienna malt 29%
Hvete malt 5,8%
Melanoidin malt 5,1%
14 kg

DME 1,6 kg

Humle og krydder

Magnum 135 gram Fwh kok 60
Amarillo 100 gram hopstand 75 grader 20 min.

Tørrhumling dag 2-5-7
Dag 2 50 gram amarillo
dag 5 50/50 gram amarillo, mandarina bavaria
dag 7 50/50 gram amarillo, mandarina bavaria

Andre ingredienser

Protafloc
Gjærnæring
Oksygen ved gjærpitch 1 liter/2 min

Vannjustert med cacl2, mgso4 og lactic acid

Meskeinformasjon

55 grader 10 minutt
67 grader 20 minutt
71 grader 20 minutt
78 grader 10 minutt

Gjærtype

WLP029

Gjærmengde

1400 milliarder

Informasjon om gjæring

16 grader 5 dager
18 grader 5 dager

Kommentarer

Medbrygger Hans-Pål Brekkås


[BBcode]