m36 gjær brukt.
6kg best pale malt 5 ebc
150g crisp crystal 150ebc
Humle:
Humletilsetning 1: 35 g East Kent Golding 6,5%, 60 min
Humletilsetning 2: 25 g Challenger 6,5%, 15 min
Humletilsetning 3: 25 g Challenger, 25 g East Kent Goldings, tørrhumle.
Totalt: 110 g
Skal være ærlig å si at jeg brukte bryggselv sin EBC sin oppskrift på humle til punkt og prikke.
Brygget på 20L speidel. Det antas at speidel har en lavere effekt. Nå jeg lagde brygget var mitt inntrykk at det bare var sånn. Og da antok jeg speidel sin effektivitet til å være 66%. I senere tid er røring en vesentlig årsak til la effektivitet.
m36
to pakker
Foregikk i rom temperatur. 20 grader ca.
Er ikke cold crashet. Er brukt irish moss 15min før avkjøling. Er brukt 5 gram sukker til karbonering.