Klasse
4C Engelsk strong bitter/Pale ale
Brygget
21. juni 2019
Flasket
5. juli 2019
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
24
OG/FG
1,058 / 1,012
Bitterhet (IBU)
37,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

m36 gjær brukt.

6kg best pale malt 5 ebc
150g crisp crystal 150ebc

Humle og krydder

Humle:
Humletilsetning 1: 35 g East Kent Golding 6,5%, 60 min
Humletilsetning 2: 25 g Challenger 6,5%, 15 min
Humletilsetning 3: 25 g Challenger, 25 g East Kent Goldings, tørrhumle.
Totalt: 110 g

Skal være ærlig å si at jeg brukte bryggselv sin EBC sin oppskrift på humle til punkt og prikke.

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Brygget på 20L speidel. Det antas at speidel har en lavere effekt. Nå jeg lagde brygget var mitt inntrykk at det bare var sånn. Og da antok jeg speidel sin effektivitet til å være 66%. I senere tid er røring en vesentlig årsak til la effektivitet.

Gjærtype

m36

Gjærmengde

to pakker

Informasjon om gjæring

Foregikk i rom temperatur. 20 grader ca.

Kommentarer

Er ikke cold crashet. Er brukt irish moss 15min før avkjøling. Er brukt 5 gram sukker til karbonering.


[BBcode]