Klasse
12A Gueuze lambic
Brygget
17. mai 2018
Flasket
4. februar 2019
Alkoholstyrke
5,3%
Farve (EBC)
23
OG/FG
1,044 / 1,003
Bitterhet (IBU)
20,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

Byggmalt fra både Stor-Galaas og Bonsak
Spesial malt (Cara) fra både Stor-Galaas og den Nederlanske øl bryggeri Gulpener
Flaket Hvete
Hjemmelaget Belgisk Candi sukker

Humle og krydder

Merkur vokset i Nederland og Norske vilhumle

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

2 av 3 øl er brygget med ein single infusion mash og 1 er brygget med ein step-infusion mash.

Gjærtype

Blanding av vilgjær

Gjærmengde

ukjent

Informasjon om gjæring

Fermentert med vilgjær.

Ølet består av 3 øl som går fra ung til gammel akkurat som i ein tradisjonell Geuze.
Alle 3 er fermentert med startere som er laget med vilgjær.

Ølet sto lenge og alle har vært i ein eikefat for ein stund men det er ikke så mye merkbar av.

Kommentarer

Ølet har flaskemodnet 1 år.

Ølet er ein imitasjon av ein tradisjonell Geuze Lambic. Ølet består ut av 3 Lambic style øl alle brygget med både Norske og Nederlandske ingredienser.

Det var vanskelig å svare på 'volume of brew' Siden det er ein beregnet blanding av 3 øl som ved flasking var 18L circa.

Beregning av blanding har jeg brukt også til å beregne OG, FG, IBU, ABV etc.


[BBcode]