Klasse
5D Altbier
Brygget
25. juli 2023
Flasket
None
Alkoholstyrke
4,9%
Farve (EBC)
28
OG/FG
1048 / 1012
Bitterhet (IBU)
27,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

Malt (5.1 kg)
4 kg (78.4%) — Weyermann Floor-Malted Bohemian Pilsner Malt — Korn — 3.7 EBC
600 g (11.8%) — Thomas Fawcett Caramalt — Korn — 29.5 EBC
300 g (5.9%) — Bindewald Caramunich Malt 150 — Korn — 150 EBC
200 g (3.9%) — Thomas Fawcett Dark Crystal Malt — Korn — 300 EBC

Humle og krydder

Humle (49.7 g)
22.4 g (24 IBU) — Northern Brewer 8.5% — Kok — 60 min

9.1 g (3 IBU) — Saaz 4.5% — Kok — 15 min

9.1 g (1 IBU) — Saaz 4.5% — Kok — 5 min

9.1 g — Northern Brewer 8.5% — Kok — 0 min

Andre ingredienser

1 Protafloc
1 Ts gjær næring

Meskeinformasjon

Mesk
Temperatur — 50 °C — 15 min

Temperatur — 63 °C — 30 min

Temperatur — 70 °C — 30 min

Gjærtype

Lallemand (LalBrew)

Gjærmengde

2 pk. 22g tørrgjær

Informasjon om gjæring

Gjæring
Primær — 25 °C — 0.8 Bar — 3 dager

Sekundær — 28 °C — 0.8 Bar — 1 dager

Cold Crash — 4 °C — 0.8 Bar — 3 dager

Kommentarer

Veldig godt øl allerede en uke etter brygging.
Mitt andre selv forfattere øl.


[BBcode]