Klasse
3C Doppelbock
Brygget
22. oktober 2019
Flasket
26. november 2019
Alkoholstyrke
8,3%
Farve (EBC)
39
OG/FG
1086 / 1023
Bitterhet (IBU)
23,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
11,5l
Mengde ferdig øl
10,0l
Gjærbare ingredienser

3.95 kg Munich. 177 ebc
0.55 kg CaraMunich1. 110 ebc
1.35 kg Pilsner. 2 ebc
0.1 kg Carapils. 2 ebc

Humle og krydder

10 gram Magnum. 60 min kok
21 gram Mittelfrue. 10 min kok

Andre ingredienser

1.3 gram CaSO4 og 2.7 gram CaCl2 samt 5 ml lactose
1.8 gram CaSO3 og 3.6 gramNaHCO3 i meskevann
0.4 gram CaSO4 og 0.6 gram CaCl2 i skyllevann

Meskeinformasjon

Dobbeldekoksjon
50 til 62 grader.
62 til 70 grader.
Deretter utmesk på 78 grader.

Gjærtype

wlp 833

Gjærmengde

400 milliarder

Informasjon om gjæring

En uke på 10 grader.
Lar stige til 12 grader over en uke og lar den stå der.

Kommentarer

5 gram sukker pr liter for karbonering


[BBcode]