Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
16. desember 2019
Flasket
17. januar 2020
Alkoholstyrke
10,0%
Farve (EBC)
60
OG/FG
1,086 / 1,010
Bitterhet (IBU)
29,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
25,0l
Gjærbare ingredienser

Viennemalt, pilsmalt, Caramunich III, Biscuit, Aromatic, Special B, Pale Chocolate, Candi sirup

Humle og krydder

Magnum, East Kent Golding

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

66 C i 60min
72 C i 30min
78 C i 10min

Gjærtype

Mangrove Jacks M31

Gjærmengde

2pk, starter

Informasjon om gjæring

Lagd 2l starter.
Tilsatt oksygen i dunk.
Tilsatt gjær på 17 grader. Økt fritt til opp mot 25 grader. Gjæret 2 uker på ca 23 grader.
Tappet om og satt i et kjøligere rom i ca 2 uker før tapping (ca 10 grader)
Tilsatt 8g sukker per liter og karbonert på flaske.

Kommentarer


[BBcode]